Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівщина: у хабарництві викрито заступника мера

Львівщина: у хабарництві викрито заступника мера. Про це повідомили в Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Правоохоронці встановили, що фігурант, являючись у минулому міським головою та на даний час перебуваючи на посаді заступника міського голови одного з міст області, налагодив схему розкрадання бюджетних коштів.

Посадовець організував злочинну схему вимагання неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання за підписання актів виконаних робіт та перерахування коштів за їх виконання.
Розміри «відкатів» доходили до 20 відсотків від суми договорів.

Сьогодні, 28 вересня, оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції спільно із слідчими поліції області під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області затримали посадовця під час отримання чергового «відкату» - 20 тисяч гривень хабара.

Кошти заступник мера вимагав від підприємця за виділення бюджетних коштів, призначених для прокладання бруківки.

В межах кримінального провадження, працівники поліції задокументували декілька фактів отримання неправомірної вигоди на суму 110 тисяч гривень.

Слідчим управлінням поліції у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України

Посадовця затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ