Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівщина відзначила Міжнародний день студентського спорту

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/4
Понад 1600 студентів, 10 університетів і коледжів Львівської області взяли участь у відзначенні Міжнародного дня студентського спорту. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

В такий спосіб освітні заклади області долучились до всеукраїнської ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч зі спортом», щоб пропагувати важливість фізичної активності та спорту серед студентів.

Спортивні заходи, зокрема змагання, показові виступи студентів, презентації різноманітних видів спорту та рухових активностей, нагородження переможців та призерів змагань різного рівня, відбувались 20 вересня у 6 закладах вищої освіти (Національному університеті «Львівська політехніка», Львівському національному університеті природокористування, Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. Гжицького, Українській академії друкарства та Львівському державному університеті фізичної культури імені І. Боберського, Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького), а також 4 закладах фахової передвищої освіти (Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості Національного університету харчових технологій, Дрогобицькому механіко-технологічному фаховому коледжі, Дрогобицькому музичному фаховому коледжі імені Василя Барвінського, Львівському кооперативному фаховому коледжі економіки і права).

Центральною локацією цьогоріч став Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. Гжицького, студенти якого позмагались у рукоборстві, футболі.

Потім майже 200 студентів разом із викладачами взяли участь у масовій руханці і в легкоатлетичному забігу «Студентська миля». До святкування і нагородження долучились начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання Міністерства освіти і науки України, в.о. ректора Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. Гжицького Іван Парубчак та завідувач профільної кафедри цього ж університету Богдан Семенів, начальник Львівської філії Інституту інновацій і змісту освіти Андрій Босий.

«У час війни не треба забувати про фізичну активність та здоровий спосіб життя, адже спорт сприяє не лише підтримці фізичного здоров’я, але й психоемоційному розвантаженню. Масові фізкультурно-спортивні заходи на кшталт тих, що відбулись сьогодні, підкреслюють важливість спорту в освіті та розвиток молодих спортивних талантів», – зазначила координаторка проєкту у Львівській області, заступниця начальника Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Наталія Слимак, який разом із департаментом освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації виступив співорганізатором заходу.

Нагадаємо, що Міжнародний день студентського спорту відзначають щороку 20 вересня відповідно до рішення Генеральної конференції ЮНЕСКО за ініціативи Міжнародної федерації студентського спорту (FISU).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ