Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська філармонія представить Музичні Діаманти Романтизму

2 листопада у концертному залі ім. С. Людкевича на львів’ян і гостей міста чекає, без перебільшення, найромантичніша подія цієї осені, про це інформують у прес-службі Львівської національної філармонії.

«Музичні Діаманти Романтизму» - концерт, який не лише подарує справжню естетичну насолоду. Це дійство, яке проведе слухача віхами епохи романтизму в музиці. Цей період подарував світу незліченну кількість вічних шедеврів, серед яких діаманти, представлені до уваги досвідченого і вишуканого глядача культурної столиці.

Увертюра до комедії «The School for Scandal» («Школа скандалу») блискучого американського романтика Семюеля Барбера. Це ранній твір композитора, проте дуже зрілий і масштабний. Молодий Барбер так тонко бавиться змінами темпу і динаміки, так легко переказує мовою музики складний і глибокий сюжет, який втілив у своїй комедії драматург Річард Шерідан.

Другий твір концерту – справжня перлина. Концерт для скрипки з оркестром ре-мінор – єдиний твір, написаний Яном Сібеліусом для цього інструменту. Здивовані? Адже геніальний фінський композитор завше мріяв про кар’єру скрипаля. Та не судилося. Хвороба зруйнувала прекрасну мрію, біль за якою втілився у цьому скарбі світової музики. Твір, який підкорюється лише віртуозним виконавцям. Надскладні пасажі поєднані із неймовірною мелодикою і ніжною печаллю. Один із критиків після прем’єри Концерту, порівняв цю музику із «скандинавськими зимовими пейзажами, на яких художники шляхом витонченої гри білого на білому досягають рідкісного, часом гіпнотичного і потужного впливу».

І на завершення – вражаюча ода нескореності людського Духу, Симфонія №2 до-мажор Роберта Шумана. Сміливий виклик, відчайдушна боротьба і врешті абсолютна перемога – все це передав у своєму колосальному творі один з найвизначніших композиторів епохи!

Талановита і майстерна Анна Решняк (скрипка) – захопить вас пристрасним виконанням і глибоким розумінням філософії цих чудесних зразків світової культури. Ця тендітна і прекрасна виконавиця через струни і смичок своєї скрипки віртуозно передасть публіці найтонші емоції і півтони.

Оксамитове і об’ємне звучання подарує знаменитий в Європі та за її межами Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії. А відоме у всьому світі ім’я диригента Тараса Криси говорить саме за себе. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ