Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська філармонія запрошує на Вечір премʼєр сучасної симфонічної музики

Сьогодні, 2 лютого, о 19:00 у Львівській національній філармонії відбудеться «Вечір премʼєр» – виняткова подія, до якої Академічний симфонічний оркестр львівської національної філармонії на чолі з диригентом Володимиром Сивохіпом та солістами Івоною Глінкою та Володимиром Веретельником готує концентрат різноманіття сучасної музики світу.
фото - пресслужба ЛОВА

Звучатиме 9 творів композиторів Японії, Греції, Італії та США.

Спеціально для виконання премʼєр до Львова приїздить відома польська флейтистка, інтерпретаторка нової та експериментальної музики Івона Глінка. Її майстерність стала натхненням для колосальної кількості композиторів Європи, Азії та Америки, які написали для неї понад сто творів.

«Програма вечора є унікальною не лише премʼєрами – вечори симфонічної музики асоціюються в нас з творами великих форм: симфоніями, концертами для соло з оркестром, поемами. Однак оркестр та солісти готують ще один сюрприз – звучатимуть мініатюри. До оркестрових мініатюр композитори звертаються не так часто: не кожному й до снаги настільки лаконічно викласти думку. Історією та ідеєю кожного з творів слухачів майстерно проведуть модератори концерту.

Також таке різноманіття є чудовим доказом того, що сучасна музика є дуже багатогранною і кожен в ній зможе відшукати звучання до душі», – запрошують у філармонії.

Дізнатись більше про концерт, а також придбати квитки можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ