Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська національна філармонія завершила ювілейний сезон

100 000 грн з проданих квитків на симфонічний концерт-закриття буде передано на допомогу ЗСУ: а саме на купівлю пікапа для Сьомого прикордонного Карпатського загону.

У виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії під керівництвом головного диригента оркестру Теодора Кухара прозвучали твори Мирослава Скорика та Моріса Равеля. Програма була присвячена знаменній даті для історії української музики – Дню народження Мирослава Скорика. 

Попри злочинні дії країни-агресора 120-й сезон став доленосним для Львівської національної філармонії. Восени свій ювілей масштабною програмою відзначив Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії, попри обстріли та блекаути щотижня філармонія запрошувала слухачів до своєї зали, а артисти та колективи філармонії дарували ще більше емоцій, таланту, надії, ще більше знайомили слухачів з усього світу з українською музикою. Кожен виступ, що відбувся, музиканти присвячували Збройним Силам України. 

На завершення, Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії підготував грандіозну програму. Концерт №1 для віолончелі з оркестру Мирослава Скорика, на думку музикознавців, є одним із кращих українських творів кінця ХХ століття.  Його глибокий драматизм, емоційна напруга та ювелірне використання тембрів вражають. Ця музика справді здатна зачепити найприхованіші струни людської душі. 

Під час святкової промови генеральний директор Філармонії Володимир Сивохіп привітав усіх та подякував за вклад у боротьбу України. Він зазначив, що було віднайдено рукопис хорового твору 30-річної давності “Пори року”, а також оригінал твору “Арія” для віолончелі та фортепіано. 

Сюїта Мирослава Скорика до драми Лесі Українки "Камінний господар" розкриває інші барви таланту Маестро – це надзвичайна театральність його музики, теми та мелодії, які надовго залишаються в пам'яті. Доповнила програму балетна сюїта Моріса Равеля «Дафніс і Хлоя». Уже традиційно, за бажанням Мирослава Скорика, його твори поєднуються в програмі з музикою цього французького композитора, якого митець особливо шанував та вивчав.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ