Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська опера запрошує на концерт «ТРИ «С»: Скорик – Cильвестров – Станкович»

13 травня у Львівській опері твори Мирослава Скорика звучатимуть разом із всесвітньо відомими творами композиторів ХІХ-ХХ ст., які по характеру і творчому почерку наближені до скориківських: це музика видатних французьких композиторів-імпресіоністів Клода Дебюссі та Моріса Ревеля, американського композитора Джорджа Гершвіна, який ефектно поєднав у своїй творчості високу класику та джаз. Про це повідомили у Львівській філармонії.

Результатом поєднання цих творів в одному концерті стане наочна демонстрація нерозривного зв’язку української і світової культури та величі видатних українських митців, сучасниками яких ми є.

Прем`єра відбудеться у рамках національного проекту «ТРИ «С»: Скорик – Cильвестров – Станкович», який охопив Львів та 5 ключових міст України: Київ, Дніпропетровськ, Одесу, Харків протоягом квітня-червня 2016 року. Зібрані кошти з концерту будуть передані до Львівської дитячої лікарні «ОХМАТДИТ».

Мирослав Скорик – монолітна фігура в музичному мистецтві України. Він автор опер, балетів, популярних пісень - першого українського твісту «Не топчіть конвалій» та  блюз-танго «Намалюй мені ніч». Брав безпосередню участь у створенні культового українського фільму «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова.

Скорик – єдиний в Україні композитор, який пише знакові віолончельні концерти. За Концерт № 1 він був удостоєний Державної премії України ім. Т. Шевченка в 1987 році! Через майже 30 років, саме 13 травня у Львові відбудеться світова прем`єра Другого кконцерту для віолончелі з оркестром.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ