Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська піаністка зіграє твори Василя Барвінського в Берліні

13 грудня у Берліні відбудеться благодійний концерт в рамках турне оркестру “Звуки України”.
Віоліна Петриченко

Українська піаністка й солістка Львівської філармонії Віоліна Петриченко зіграє на  роялі Bechstein, одному з найкращих світових інструментів. Солістка виступить із Академічним симфонічним оркестром філармонії під керівництвом Володимира Сивохіпа. 

Завдяки Львівській філармонії, яка активно популяризує музику Василя Барвінського , його ім'я гучно звучить на європейських майданчиках. Твори українського композитора планують зіграти у Німеччині у новій оркестровій формі Богдани Фоляк. 

За словами Віоліни Петриченко стиль Барвінського є новаторським та новим, хоча він писав ці твори в кінці двадцятого століття, його музика дуже яскрава та чуттєва. У музиці можна почути український колорит. Можна відчути наскільки обдарованим піаністом був Барвінський та який глибокий сенс він вклав у свої твори.

Нагадаємо, нелегка доля спіткала композитора Василя Барвінського, його твори були привселюдно спалені, а над самим композитором знущалась радянська влада. Солістка розповіла, що дуже боляче грати композиції Барвінського, бо музика за своєю енергетикою дуже світла та чарівна. Проте коли думаєш, що він за свої твори поклав своє життя стає важко та боляче.

Зазначимо, що це вже не вперше музика Барвінського зазвучить у Німеччині, останній раз його композиції звучали у 2017 році, тоді також  твори презентувала Віоліна Петриченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ