Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівські ДБРівці викрили прикордонників на незаконному переміщенні цигарок

Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
1/2
Слідчі ТУ ДБР у місті Львові 25 листопада 2020 року задокументували факт вчинення 5 особами, на чолі з начальником одного з відділень інспекторів прикордонної служби Мукачівського прикордонного загону, незаконного переміщення через державний кордон України осіб та тютюнових виробів. Про це повідомили 26 листопада Гал-інфо у пресслужбі ДБР.

Встановлено, що зазначений начальник залучивши до злочинної діяльності 4 мешканців Закарпатської області в період травня–листопада 2020 року, за допомогою літального апарату типу «Автожир», здійснювали незаконне переміщення осіб та тютюнових виробів через державний кордон України з Угорщиною.

25 листопада 2020 року на відстані близько 4 км до держкордону, на околиці населеного пункту Вишково Хустського району, при черговій спробі злетіти слідчими ДБР було припинено протиправну діяльність осіб, серед яких знаходився священнослужитель з ознаками алкогольного сп'яніння - характерним запахом алкоголю.

На вказаному місці виявлено знаряддя злочину, а саме: літальний апарат типу «Автожир» та 4 транспортних засобів (1 вантажний, 3 легкових автівки) тощо. А також, вилучено близько 7500 пачок сигарет.

Попередня кваліфікація: організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинені способом, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яку незаконно переправляли через державний кордон України, повторно та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 332 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Ужгородського гарнізону, оперативний супровід – оперативно-розшуковий відділ Мукачівського прикордонного загону та ВВБ ДПС України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ