Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Львівській археологи не хочуть святкувати професійне свято з росіянами
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Львівській археологи не хочуть святкувати професійне свято з росіянами

Львівські археологи пропонують перенести святкування Дня археолога з 15 серпня на 25 липня. Дослідники не хочуть відзначати професійне свято в один день із росіянами. У соціальній мережі археологи започаткували флешмоб та пропонують колегам підтримати їхню ініціативу з хештегом — #ДеньАрхеолога25Липня, - передає Гал-інфо.
Фото з IGotoWorld.

Зокрема, археологи зазначають, що є багато запитань до радянської дослідниці Тетяни Пассек, на честь якої виникла традиція святкування 15 числа, у день її народження.

В Україні  на офіційному державному рівні День археолога святкують 15 серпня, святкують з 2008 року.

Львівські археологи переконані, що серед українських вчених знайдеться чимало археологів з відомими і шанованими іменами, відкриттями яких можна пов’язати зі святкування професійного свята археологів.

Як варіант вони пропонують перенести святкування на 25 липня, адже саме тоді у 1936 році відомий український археолог Ярослав Пастернак відкрив рештки Успенського собору в Галичі.

Про святкування цього дня вже неодноразово дебатували в середовищі самих археологів. Дослідники закликають не чекати поки хтось на офіційному рівні запровадить нові традиції.

Наразі про підтримку такої ініціативи вже заявили співробітники Історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ» та та дослідницький проект «Local History».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ