Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівській обласній Малій академії наук виділили додаткові приміщення

Комісія з питань освіти, науки та інновацій 30 листопада підтримала звернення КЗ ЛОР «Львівська обласна Мала академія наук» про виділення додаткових приміщень для належної організації освітнього процесу з обдарованими учнями Львівщини. Про це інформує пресслужба ЛОР.
Фото: ЛОР

Мала академія наук розташована у приміщенні обласного Будинку вчителя на третьому поверсі, однак їм критично бракує класів для своєї діяльності. Тому керівництво МАНу звернулося до обласної ради з прохання передати приміщення Будинку вчителя для талановитої учнівської молоді, яка займається у Малій академії наук.

«Щороку у наукових гуртках та секціях Малої академії наук навчається понад 1 000 учнів області та міста. Її вихованці демонструють високі досягнення на всеукраїнських  та міжнародних конкурсах, олімпіадах, отримують стипендії  Президента України, обласні премії, також презентують свої наукові доробки та проєкти на виставках та конференціях», - зазначила директорка Іванна Бородчук.

За її словами, додаткові приміщення необхідні для розміщення наукових лабораторій, сучасного комп’ютерного класу, кабінету робототехніки та програмування, навчального класу «Дитячий університет», фахового супроводу.

«Обласна Мала академія наук має стати освітнім хабом для нашої обдарованої молоді. Освітнім простором, де розвивається наука, впроваджуються інновації, зростає наше майбутнє – наші діти», - зауважила Іванна Бородчук.

Директор департаменту освіти і науки ОВА Олег Паска повідомив, що є бачення приєднати Будинок учителя до обласної науково-педагогічної бібліотеки, а їх приміщення передати Малій академії наук. Відповідний проєкт рішення департамент готує на сесію Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ