Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівського педофіла відправили на довічне лікування в психлікарні

Педофіла й організатора християнських таборів у Львові Романа Московченка визнали винним у 147 епізодах зґвалтувань та розбещень неповнолітніх.
Фото з відкритих джерел

Відповідне рішення відправити чоловіка на, ймовірно, довічне лікування з посиленим наглядом в психіатричній лікарні ухвалив Галицький районний суд Львова 2 листопада.

Про це повідомили у ГО" Жіночі перспективи”. 

"49-річний Роман Московченко, який мав незаплямовану репутацію релігійного наставника для дітей в організації “Діти Христа” найімовірніше до кінця життя перебуватиме на примусовому лікування у психлікарні", – йдеться в повідомленні. 

Адвокат потерпілих дівчат Олег Іванов зазначив, що якщо пацієнт буде одужувати й медична оцінка це підтвердить, то вони повернуться до розгляду обвинувального акту. Якщо ж він не буде одужувати, то все життя проведе у психіатричному закладі.

“Московченко брав участь у засіданнях суду у режимі відеоконференції з психлікарні, з ним був поряд лікар. Його стан був такий, що він був нездатний нічого розуміти й відповідати. На екрані він був, але не реагував і на питання не відповідав. Він визнаний неосудним, тому йому призначили законного представника – його матір. Вона завжди була у залі судового засідання”, – додав Олег Іванов.

Про злочини Московченка стало відомо навесні 2019 році, коли одна з потерпілих звернулася у центр "Жіночі перспективи". 22-річна дівчина розповіла, що потребує психологічної допомоги після 10 років сексуального насильства від Московченка. Згодом вона звернулася в поліцію.

У травні 2020 року поліцейські провели обшук помешкання ймовірного насильника, де знайшли комп’ютери, ноутбуки, жорсткі диски, флешки з відео та фотографіями дітей. Правоохоронці також знайшли щоденники, в яких Московченко детально описував свої сексуальні стосунки з дітьми віком від 10 років та їхню тривалість. Записи він вів із 2005-го до початку 2020 року.

На відео та фото, знайдених у квартирі Московченка, були ідентифіковані дівчатка, які зараз є вже дорослими жінками. 

До слова, у червні 2021 року експертиза встановила, що чоловік недієздатний. Згодом у серпні суд змінив порядок розгляду кримінального провадження з розгляду обвинувального акту на розгляд клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ