Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівського підприємця підозрюють у заволодінні майже 600 тис. грн

Правоохоронці повідомили львівському підприємцю про підозру у заволодінні майже 600 тисяч гривень бюджетних коштів. Про це повідомили Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області.

Зловмисника, 58-річного львів’янина, викрили слідчі відділу розслідувань злочинів загальнокримінального спрямування слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, під час виконання будівельно-ремонтних робіт з покращення енергоефективності будівлі головного корпусу однієї з медичних комунальних установ Львівської обласної ради, директор підприємства-підрядника (одного з львівських ТзОВ) заволодів коштами обласного бюджету у сумі майже 600 тисяч гривень.

Так, під час проведення робіт керівник ТзОВ вносив в акти приймання виконаних робіт завідомо неправдиві відомості, зокрема, щодо використаних матеріалів та їх вартості, а також щодо обсягу проведених робіт.

Як встановили правоохоронці, для покращення енергоефективності будівлі підприємство-підрядник використовувало значно дешевші матеріали неналежної якості, ніж були зазначені у відповідних актах. Різниця між вартістю матеріалів, внесених у підроблені офіційні документи та реальною вартістю фактично використаних матеріалів становила 585,8 тисяч гривень – цими коштами й заволодів директор підприємства.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України та ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ