Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівських митників викрили на багатомільйонній схемі вивозу дорогоцінних металів до Польщі

фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
1/3
Двом працівникам Львівської митниці, керівнику підприємства та митному брокеру повідомлено про підозру у створенні схеми з незаконного вивозу дорогоцінних та кольорових металів з території України до Республіки Польща.

Про це інформує пресслужба ОГП.

За даними слідства, керівник підприємства упродовж 2020-2021 років, використовуючи реквізити низки компаній, організував схему закупівлі у підприємств України телекомунікаційних систем застарілого електрообладнання, яке містить у своєму складі дорогоцінні та кольорові метали. За попередньою змовою з митним брокером та за сприяння працівників Львівської митниці, шляхом підміни коду класифікації товару, він незаконно вивозив їх через державний кордон України до Республіки Польща. Наразі під час експертиз виявили, що державі завдали понад 6 млн грн збитків.

Двом працівникам Львівської митниці інкримінують службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України), а керівнику підприємства та митному брокеру – заволодіння майном та службове підроблення (ч. ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Наразі вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад працівників митниці.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ДБР за оперативного супроводу Головного оперативно-розшукового відділу Львівського прикордонного загону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ