Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський історичний музей запрошує дітей на інтерактивні квести та майстер-класи

На Львівщині перебуває понад 70 тисяч дітей-переселенців з інших областей і для залучення цих діток та наймолодших мешканців Львівщини до активного дозвілля Львівський історичний музей влаштовує інтерактивні квести та майстер-класи. Взяти участь у частині з них можуть і дорослі.

Про це інформує пресслужба Львівської ОВА.

Попередній запис за телефоном – Скакун Наталя     
Тел. 067-27-47-666 

1.  Інтерактивний квест «Historia magistra vitae est. Наша державність».
Місце проведення: пл. Ринок, 24, відділ «Музей історії України»
Цільова аудиторія: всі вікові категорії
Тривалість: 60 хв.

Актуальний проект ЛІМ та УКФ, що розповідає про державотворчі процеси на теренах України. Включає в себе екскурсію, перегляд мультфільму, виконання завдань відповідно до вікової категорії відвідувачів (затвердження бюджету, голосування, виголошення промови з трибуни ВР України, розв’язання ребусів, схованих на рухомих кубиках,  ідентифікація прихованих областей України по мапі). 

Всі учасники отримують подарунки з логотипом проекту. 

2. Інтерактивний квест «Дослідники археології»
Місце проведення: пл.Ринок, 24, відділ «Музей історії України»
Цільова аудиторія: 7-16 років
Тривалість: 60 хв.

Квест пропонує відчути себе справжнім дослідником-археологом.  Після екскурсії та огляду новоствореної діарами про життя та побут людей, що мешкали в Україні тисячі років тому, відвідувачам пропонується «відкопати» артефакти у 5ти боксах.  Що саме Ви знайшли – можна зрозуміти лише на дотик, адже бокси закриті, і є лише отвори для рук. Якщо ж Ви вірно відгадаєте що саме Вам вдалось знайти, матеріал, з якого виконана знахідка, її застосування і приблизний вік – подарунок гарантований J Ну і звісно  - почесна грамота юного дослідника.

3. МК «Мій Лев – мій захисник»
Місце проведення: пл.Ринок, 24, відділ «Музей історії України»
Цільова аудиторія: 6-12 років
Тривалість: 60 хв.

На честь власника кам’яниці на площі Ринок,24 Антоніо Массарі в ХХ ст. на сходах розмістили зображення крилатого лева. В свою чергу ЛІМ виготовив копії цього фантастичного звіра, які можна і потрібно розмалювати та зачарувати. І, чим яскравішим буде саме Ваш лев – тим більше буде в ньому сили приносити Вам щастя. 

4. Квест «Колесо-квест»
Місце проведення: пл. Вітовського, 57, відділ «Музей історії науки і технікиу Львові»
Цільова аудиторія: 6-14 років
Тривалість: 60 хв.

Якщо Ви не знали, то ми Вам розповімо, а потім запитаємо про перші трамваї у Львові, про перші автомобілі на наших дорогах, про велосипеди, карети, мотоцикли та все, що їздить і котиться J Якщо під час квесту у Вас розрядиться смартфон – Ви його зможете зарядити (як?  - звісно крутячи колеса).

Учасники отримують сувеніри та грамоти. І море позитивних емоцій J

5. МК «Королівська грамота»
Місце проведення: пл. Ринок, 6, Кам’яниця Корнякта, Італійське подвір’я
Цільова аудиторія: 6-12 років
Тривалість: 60 хв.

Один з найатмосферніших заходів в нашому музеї. Кам’яниця Корнякта, її окраса – Італійське подвір’я. Екскурсія, що перетікає у виготовлення справжнісінької королівської грамоти, яку потрібно написати чорнилом та пером, скріпити сургучем та поставити королівську печатку. Наймолодші можуть розмалювати свій гіпсовий магнітик. На завершення  - фотосесія у королівському вбранні.

6. МК «Мотанка. Оберіг»
Місце проведення: пл. Ринок, 6, Кам’яниця Корнякта, Італійське подвір’я
Цільова аудиторія: всі вікові категорії
Тривалість: 60 хв.

Без вікових обмежень пропонуємо виготовити мотанку. І не обов’язково ляльку J

Історія мотаних іграшок така давня, що вибрати є з чого. Головне, що об’єднує цю майстерку – добрі наміри та світлі думки, лише за таких умов  іграшка буде справжньою. А головне – її постійно можна доповнювати новими аксесуарами.

7. МК «Корона короля Данила»
Місце проведення: пл.Ринок,4, Чорна кам’яниця, відділ «Музей історії Львова»
Цільова аудиторія: 6-8 років
Тривалість: 60 хв.

Хто ж такий Король Данило? А хто такий Лев? А що спільного між ними і Львовом? Відповімо на всі запитання. І головне – виготовимо корону за зразком тої, що носив перший король. А прикрасимо так, що любому королю на заздрість J 

8. Карта-квест у 3-х локаціях ЛІМ
Місце проведення: пл.Ринок, 4, пл.Ринок, 6, пл. Ринок, 24
Цільова аудиторія: від 12 років
Тривалість: 60 хв.

Побігати не лише з користю для здоров’я, а й дізнатись історію трьох кам’яниць на площі Ринок, бути уважними слухачами та вірно заповнити карти.Отримати новий досвід та подарунки. Цікаво? Тоді цей квест точно для Вас. 

9. Інтерактив "Гастрономічні загадки старого Львова"
Місце проведення: пл. Ринок, 6, Кам’яниця Корнякта, Італійське подвір’я
Цільова аудиторія: 7-15 років
Тривалість: 60 хв.

Яким був стародавній Львів? А які громади тут мешкали? А як відрізнити страву вірменської громади від традиційної єврейської кухні? А який посуд використовували? Абсолютний інтерактив, адже нюхаємо, смакуємо, крутимо в руках (обережно!!!), змішуємо, відгадуємо. А після «важкої» праці самостійно готуємо авторський напій та в затишній атмосфері дискутуємо про переваги фаянсу над фарфором.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ