Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський музей історії релігії презентує виставку про філософа Сковороду

Відкриття виставкового проєкту «Мудрість, як зброя» з нагоди відзначення 300-річчя від дня народження видатного українського філософа, письменника, мандрівника Григорія Сковороди відбудеться у середу, 9 листопада.
Фото: ЛОР

До проєкту долучилися художники з різних куточків України: Одеси, Харкова, Києва, Коломиї, Тернополя, Львова, повідомляють в обласній раді.

Відвідувачі виставки зможуть оглянути твори живопису, графіки, ткацтва, декоративного і сучасного мистецтва. Усього – 22 роботи заслужених і народних митців, молодих художників і їхніх викладачів.

«До кожної картини запропоновано тригер (власні вислови або вислови Сковороди, які давали поштовх до створення картини). Це допоможе відвідувачу познайомитися не тільки з художниками, які працювали на тему Сковороди, а також і з його цитатами. Окрім того, заплановано пересувну виставку, на якій представлять репродукції робіт», розповіла науковий співробітник музею Олена Малюга.

Також у межах заходу презентують плакати студентів Київського національного університету культури і мистецтв, Харківської державної академії дизайну і мистецтв, присвячені Григорію Сковороді.

Відкриють виставку в середу, 9 листопада, о 16:00 год за адресою: пл. Музейна, 1.

До слова, проєкт реалізовано за грантової підтримки Українського культурного фонду спільно з громадською організацією «Екологія. Культура. Мистецтво» та Львівським музеєм історії релігії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ