Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівський підприємець відшкодував понад 14,6 млн грн за ухиляння від податку

У Львові підприємство відшкодувало понад 14,6 млн грн податку на додану вартість. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури забезпечено надходження до бюджету понад 14,6 млн грн несплаченого податку.

Встановлено, що керівник підприємства, основними видами діяльності якого є функціонування спортивних споруд, не відобразив у бухгалтерському та податковому обліку фінансово-господарську операцію. Зокрема, яка полягала у внесенні власного нерухомого майна та інших матеріальних активів загальною вартістю 79 млн грн до статутного капіталу іншої юридичної особи.

Таким чином, внаслідок заниження підприємством об'єкта оподаткування не було сплачено до бюджету податок на додану вартість у розмірі понад 14,6 млн грн.

В рамках кримінального провадження керівником підприємства завдані збитки відшкодовані в повному обсязі. Прокурори скерували до суду клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності за фактом умисного ухилення від сплати податків (ч. 4 ст. 212 КК України).

Досудове розслідування здійснювали детективи територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ