Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівський підприємець завдав шкоди бюджету області на майже 320 тис. грн

На Сколівщині слідчі повідомили про підозру підприємцю, який спричинив значні збитки місцевому бюджету. Про це повідомили 26 листопада Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області.

Як встановили слідчі Сколівського відділення поліції, за процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури, зловмисник, який мав здійснювати технічний нагляд за виконанням будівельних робіт на одному з дошкільних навчальних закладів у Сколівському районі, неналежно виконував свої обов’язки, чим спричинив матеріальну шкоду у розмірі майже 320 тисяч гривень.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 63-річний мешканець міста Львова, будучи фізичною особою-підприємцем, протягом 2013-2105 років уклав кілька угод з однією з сільських рад Сколівського району на здійснення технічного нагляду за виконанням будівельно-монтажних робіт дошкільного навчального закладу.

Проте, як встановили поліцейські, у період від листопада 2013 до грудня 2015 року зловмисник підписував акти виконаних робіт, до яких були внесені неправдиві відомості про види та обсяги виконаних робіт. Таким чином, місцевому бюджету було спричинено шкоду на загальну суму майже 320 тисяч гривен.

25 листопада слідчі Сколівського відділення поліції, за процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури, повідомили підприємцю про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ