Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів’ян кличуть на виставку керамічних артоб’єктів «Місто перснів»

Галерея «Зелена канапа» запрошує на персональну виставку керамічних артоб’єктів Олени Василевич. Відкриття виставки відбудеться 28 травня о 18:00, вхід вільний. Про це повідомляє ЛМР.

Виставка «Місто перснів» – це колекція перстенів, кожен з яких має монументальну архітектурну форму і символізує нові споруди, що будуть побудовані після перемоги України. До виставки увійшли керамічні скульптури, яку мисткиня створила впродовж 2023-24 років.

Ідея виставки виникла близько року тому і тоді ж почалась її трансформація від першопочаткової – зображення руйнації та уламків, до яскравих, кольорових і життєствердних маленьких символів нового життя.

Олена відкинула частину робіт, відмовилась від рефлексій війни і спрямувала погляд у майбутнє, створивши колекцію, де кожен перстень носить назву українського міста, і за кожним перстнем стоїть асоціація з людиною, яка походить з цього міста, адже міста – це їх люди.

Цікаво, що у 2022 році після повномасштабного вторгнення Олена змінила своє російське прізвище Хомякова на Василевич (прізвище діда по материнській лінії), аргументуючи це тим, що: «Мої прикраси мені, як діти і я би не хотіла, щоб вони носили російське прізвище».

Виставка працюватиме до 26 червня з 12:00 до 19:00, щодня крім понеділка. Перстені можна буде придбати.

Деталі: www.artgreensofa.com
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ