Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів’ян кличуть на виставку про танець у зоні війни

8 вересня о 17:00 в Палаці Хоткевича відбудеться відкриття мультимедійної виставки «Танець у зоні війни?» за участі співкуратора проєкту Віктора Рубана. Оглянути експозицію можна безкоштовно до 12 жовтня. Про це повідомляє ЛМР.

Побачити сучасний танець як потужне мистецьке медіа, що діє в Україні під час війни у найнезвичайніший і найнесподіваніший спосіб — саме це пропонує мультимедійна виставка «Танець у зоні війни?».

Митцям сучасного танцю – учасникам проєкту було запропоновано відповісти на питання «Як танцювати в зоні війни?» не словами, а мовою тіла і рухів. Кожна з задіяних локацій була обрана митцями з огляду на те, щоб відповідати їх  власному досвіду переживання російського вторгнення. Ці ясні перформативні жести митців пропонують виразний досвід, що дозволяє скласти уявлення про танець набагато більш широкий, ніж піруети та арабески, розширюючи розуміння танцю та виводячи його значення і місію на зовсім інший рівень.

До створення мультимедійного проєкту були залучені:

  • Марія Фалконер та Пол Гіл | Maria Falconer, Paul Hill — фотохудожники з Великобританії;
  • Віктор Рубан — співкуратор, співпродюсер та митець;
  • Григорій Семенчук — саунд-артист;
  • Алла Шляхова, Крістіна Шишкарьова, Лариса Венедиктова, Людмила Мова, Марія Сало, Микита Кравченко, Світлана Олексюк, Таїсія Тимофєєва та Христина-Марія Слободянюк — група українських митців сучасного танцю.

Відкриття виставки відбудеться 8 вересня о 16:00 у нижній галереї Палацу Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1). О 17:00 розпочнеться кураторська екскурсія за участі Віктора Рубана.

Відвідувачів попереджають, що на аудіозаписі виставки присутні реальні звуки з окопів, стрілянини, безпілотників, ракет, сирен і танків.

Охочих відвідати подію просять зареєструватись за покликанням.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, музей Соломії Крушельницької кличе на 18 подій у вересні.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ