Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів’ян запрошують на онлайн-концерт Майкла Абене

У 2021 році світ відзначатиме 10-ту річницю Міжнародного дня джазу (#JazzDay10!). Leopolis Jazz Fest доєднується до програми святкування і запрошує провести вечір п’ятниці в компанії відомого американського піаніста, аранжувальника Майкла Абене та біг-бенду українських музикантів. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

У 2016 році до Львова завітав відомий піаніст, композитор, аранжувальник і педагог Майкл Абене, який провів серію унікальних воркшопів для молодих українських музикантів.

Майкл Абене був музичним керівником та головним композитором / аранжувальником біг-бенду WDR Radio в Кельні (Німеччина) з 2004 по 2014 рік, одного з найкращих біг-бендів у Європі. Його аранжування грають виконавці у всьому світі, зокрема Ренді Брекер (Randy Brecker), Джо Ловано (Joe Lovano), Джон Скофілд (John Scofield), Патті Остін (Patti Austin), Майк Стерн (Mike Stern), Гері Бертон (Gary Burton) та інші.

Воркшопи Майкла Абене стали абсолютно новим форматом у програмі фестивалю. Протягом усього заходу джазмен працював з українськими музикантами, проводив щоденні репетиції, розбирав з ними аранжування. Результатом цієї праці став виступ Майкла Абене та спеціально створеного UA Big Band. Концерт відбувся в межах програми фестивалю на площі Ринок. На сцену разом із видатним музикантом вийшло понад 20 українських виконавців та бенд-лідер Денніс Аду, який допоміг у реалізації цього унікального проєкту.

Концерт Майкл Абене та UA Big Band можна буде переглянути 30 квітня о 20:00 за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ