Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів'янин став першим абсолютним чемпіоном України 2020 з кайт-флаїнґу

З 6 серпня по 18 вересня на локаціях у Херсонській, Миколаївській і Дніпропетровській областях проходив перший в історії Чемпіонат України з кайт-флаїнґу 2020.

Участь у національних змаганнях із спортивного запуску і керування повітряними зміями взяли близько 50 кайт-флаєрів із різних регіонів країни, попередньо отримавши кваліфікацію на обласних турнірах. На фіналі у Херсоні абсолютним Чемпіоном України з кайт-флаїнґу – 2020 став Антон Григор’єв зі Львова. Антон увійшов «під першим номером» до складу новоствореної Національної Збірної України з кайт-флаїнґу, яка вже з 2021-го року представлятиме нашу державу на міжнародних змаганнях. Капітаном Національної Збірної став Павло Шмулевич з Херсона, Чемпіон Світу – 2018, президент Української Асоціації Повітряних Зміїв. Головним тренером Збірної призначено майстра спорту Валерія Шаповалова з Кам’янського, який виступав головним суддею Чемпіонату України з кайт-флаїнґу 2020.

На першому Чемпіонату України з кайт-флаїнґу львів’янин Антон Григор’єв виступав у віковій категорії «молодь» і у всіх вісьмох змагальних категоріях. Зокрема, у номінаціях «дволінкові кайти», «шоу-кайти», «чотирилінкові кайти», «пауеркайтинг» він отримав перші місця серед молоді. За сумою балів, отриманих протягом турніру, Антон став абсолютним чемпіоном серед усіх вікових категорій, на порядок обійшовши Микиту Вареника, юніора з Херсона.

Антон Григор’єв – співзасновник і директор Львівської обласної філії Української Асоціації Повітряних Зміїв. У 2017 році увійшов до Оргкомітету першого в історії України Міжнародного фестивалю повітряних зміїв Tryhutty International Kite Festival, створеного командою Асоціації. У 2018 році увійшов до складу першої в історії Збірної України з кайт-флаїнґу, яка того ж року перемогла на Чемпіонаті Світу в Китаї та міжнародних турнірах у Франції та Польщі.

Перший Чемпіонат України з кайт-флаїнґу 2020 в умовах карантину проходив без глядачів та з максимальним розведенням виступів кайт-флаєрів у часі задля унеможливлення скупчень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ