Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів'янин здобув срібну медаль на Invictus Games в Дюссельдорфі

У перший змагальний день Invictus Games (Ігри Нескорених) в німецькому Дюссельдорфі львів'янин Володимир Гера здобув для України срібну медаль у штовханні ядра. Про це повідомили 11 вересня у пресслужбі ЛМР.
Фото: Invictus Games: Team Ukraine

Вчора у Дюссельдорфі відбувся перший змагальний день Invictus Games 2023. Володимир Гера, який представляє Львів, виступав у класі IF7 і показав результат 4,84 метра. Цей результат став другим серед усіх учасників та особистим рекордом для Володимира.

Володимир Гера – військовослужбовець Збройних сил України (24-та окрема механізована бригада). 1 вересня 2014 року отримав поранення спинного мозку поблизу луганського аеропорту. Брав участь на львівському етапі Invictus Games, зокрема виступав у таких видах спорту: плавання та настільний теніс.

У Invictus Games, окрім штовхання ядра, спробує себе ще у трьох видах спорту: плавання, настільний теніс та стрільбі з лука.

Довідка

Invictus Games започатковані в 2014 році принцом Гаррі та вперше були проведені у Лондоні (Великобританія). У них взяли участь близько 300 спортсменів із 13 країн, які воювали разом зі Сполученим Королівством у останніх військових кампаніях. Ігри Нескорених 2023 відбуваються у Дюссельдорфі (Німеччина) з 9 по 16 вересня під девізом «ДІМ ДЛЯ ПОВАГИ».

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада. Другі Ігри відбулись у 2018 році — в австралійському Сіднеї. У травні 2020 захід мав відбутися у Гаазі, проте у зв’язку карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, був перенесений на 2021, а пізніше на 2022 рік. Зрештою, у квітні 2022 року українська збірна виступила у Гаазі (Нідерланди). Частина учасників збірної повернулися знову на службу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ