Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Максим Козицький дав місяць на впорядкування бомбосховищ

Голови громад, у яких виявили укриття в неналежному стані, мають рівно місяць, щоб впорядкувати їх, – Максим Козицький

На Львівщині перевірили укриття закладів освіти: на понад 140 об’єктах зафіксували порушення. Про це повідомили в ЛОДА.

Представники ДСНС та поліції Львівщини обстежили об’єкти закладів освіти області, що можуть використовувати як укриття у разі небезпеки. Загалом перевірили 975 об’єктів.

У результаті перевірок на 146 об’єктах зафіксували порушення. Найбільше у Дрогобицькому, Самбірському та Стрийському районах. Найменше порушень на Золочівщині та Яворівщині.

Основні причини непридатності:

  • незадовільний аварійний стан;
  • незадовільний санітарний стан;
  • об’єкт не відповідає технічним вимогам (порушена гідроізоляція, занизька висота стелі, погане освітлення тощо);
  • об’єкт затоплений.

Близько 30 об’єктів були зачиненими на момент перевірки. В поодиноких випадках об’єкти були помилково обліковані, тобто по факту відсутні.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький розпорядився, громади у найкоротші терміни привели ці укриття до ладу, щоб навчальний рік в області розпочався в очному форматі – з дотриманням всіх безпекових вимог.

«Голови громад, у яких виявили укриття в неналежному стані, мають рівно місяць, щоб впорядкувати їх. Відповідне розпорядження дав сьогодні. Контролюватиму його виконання особисто. Новий навчальний рік учні Львівщини мають почати в очному форматі, адже лише так освітній процес відбуватиметься повноцінно. Але це можливо лише за умови, що укриття в навчальних закладах будуть відповідати всім вимогам безпеки. Я неодноразово наголошував на цьому людям, які несуть за це відповідальність у громадах. Дякую всім, хто усвідомлює важливість цього питання без нагадувань», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Фонд захисних споруд Львівщини, відповідно до даних у реєстрах, становить 7901 об’єкт. Їх поділяють на три категорії за формою власності: державна, комунальна та приватна. За чинним законодавством, утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням здійснюють їхні власники, користувачі, юридичні особи, на балансі яких вони перебувають.

Якщо ви живете у Львівській області і знаєте про укриття в закладах освіти, які є в неналежному стані або до них нема доступу, телефонуйте на Гарячу лінію області:112 або ж у поліцію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ