Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Мама загиблого воїна Раґнара передала дрони для львівської 80-ки

Мама загиблого Героя Олександра Созанського Лідія Созанська купила чотири дрони для підрозділу, де служив її син. Майже мільйон гривень родині переказали небайдужі.

Фото: АрміяInform

Про це розповіли у пресслужбі ОВА. 

Офіцер-десантник Олександр Созанський на псевдо «Раґнар», який був командиром батальйону роти вогневої підтримки 80-ї бригади ДШВ ЗСУ, загинув поблизу Бахмута у лютому цього року.  

Побратими розповіли, Олександр не лише псевдо обрав собі на честь скандинавського воїна Раґнара, а й жив подібно до давніх вояків. Завжди зі своїми солдатами тренувався і готував їх до великої війни.

«Це він створив таку роту, організував збитий колектив і стільки ворогів, скільки знищили ми, не є на рахунку в багатьох підрозділів», — сказав десантник з позивним «Святий».

Мама загиблого Героя Лідія Созанська ніколи не відмовляла сина покинути військову справу, який пішов захищати Україну добровольцем ще у 2014 році.

«Бувало зі Львівщини приїжджала у Маріуполь на базу до Олександра та готувала хлопцям. Кожному воїну на війні найважливіше — потрібне розуміння. Мало того, що він воює, він щодня переживає стільки стресу, втрачає стільки сил, здоровʼя і тут йому доводиться ще викручуватися і щось пояснювати рідним. А це не правильно. Рідні просто повинні підтримувати, вірити, молитися за нього і допомагати», — зокрема зазначила мати Героя.

Загибель Олександра сколихнула його рідну Самбірщину, тому люди воліли підтримати родину і перерахували на рахунок мами близько мільйона гривень.

«Щоразу коли починали сипатися перші кошти на карточку, у мене аж серце тьохкало. Знаєте, це приємно, але водночас дуже боляче, що я збираю ці гроші. Але це буде хорошою пам'яттю про сина», розповіла жінка.

За зібрані кошти вдалось купити чотири дрони, оснащені тепловізорами з оптикою нічного бачення.

«Щоб ви розуміли, кожного дня за допомогою дронів знищується ворог. Працювати вони [дрони] будуть вдень та вночі й чітко виявлятимуть ворожі позиції. У воїнів основна робота проходить саме вночі», — додала мама.

Фото: АрміяInform

«Мусимо ставати на місця полеглих і працювати далі. Роботи багато і ворогів дуже багато, тож мусимо продовжувати шлях наших воїнів», — резюмувала молодша сестра Олександра, Уляна. Уляну Созанську всі знають як першу українську жінку, що стала диригентом військового оркестру Повітряних Сил. Ще за місяць до загибелі брата Уляна вирішила змінити спеціальність, а відтак і вид Збройних Сил, й зайняти місце у строю ДШВ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ