Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Мати, яка заморила голодом сина, допитали у прокуратурі

​На допиті у прокуратурі жінка, яка на 9 днів залишила малолітніх дітей вдома одних, заявила: "я не знала, що діти можуть померти". Про це повідомив уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

Як повідомив чиновник, жінка перебуває у доброму гуморі. Розповіла, що переїхала з Миколаєва до Києва близько року тому разом з двома дітьми від першого чоловіка, хоча "від самого народження жінка говорила, що не любить їх і навіть хотіла здати до притулку". Однак діти продовжували жити з матір'ю, оскільки рідний батько проявляв до них агресію.

Минулої зими жінка завела коханця, від якого народила наприкінці жовтня. Нова дитина від народження проживає у квартирі тата, доглядає за малюком прабабуся дитини.

Поїхавши на гулянку, жінка не просто зачинила дітей у квартирі, а й підперла двері кімнати, у якій вони перебували, аби малюки не змогли вийти. З їжі в дітей були лише кілька цукерок.

"Діти намагалися вибратись з квартири, шукали шпаринки, у які можна було б кликати на допомогу. Біля вхідних дверей навіть вирвали лінолеуму! Сусіди чули плач дітей щоранку і щовечора. Є інформація, що навіть викликали поліцію, але на прохання двері ніхто не відчинив і поліція поїхала. Про те, що діти закриті в квартирі знала і їх бабуся (мама Влади). Вона навіть приносила їм їжу, але не змогла зайти в квартиру. Повернулась додому", - пише уповноважений з прав дитини.

Хлопчик помер 3 грудня, три дні дівчинка провела наодинці з трупом брата. Швидку до дітей викликала сама мати. Кулеба повідомив, що в дівчинки у реанімації почали відмовляти органи, проте згодом стало відомо, що в її стані спостерігається покращення.

Кулеба зазначає не тільки вчинки самої матері, стосовно якої відкрите кримінальне провадження за статтею 135 "залишення у небезпеці", а й бездіяльність: інших родичів, сусідів, поліцейських, садочка, у якому кілька місяців дітей не бачили, лікарів, до яких дітей не водили на медогляд, та інших пов'язаних з ситуацією осіб.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ