Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Мешканця Дрогобича судитимуть за шахрайство

На Львівщині судитимуть зловмисника, який у шахрайський спосіб отримав допомогу по безробіттю. Про це повідомили 28 жовтня Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Як встановили слідчі Дрогобицького відділу поліції, чоловік, подаючи заяву про отримання допомоги, приховав, що у цей час він перебував у трудових відносинах з одним із місцевих підприємств.

У травні 2020 року 48-річний житель міста Дрогобич звернувся у Дрогобицький міськрайонний центр зайнятості із заявою про надання йому статусу безробітного з виплатою допомоги по безробіттю, у якій вказав, що немає заробітку або інших передбачених законодавством доходів. Така допомога була йому нарахована та виплачена з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Проте, як встановили слідчі Дрогобицького відділу поліції, на цей час чоловік перебував у трудових відносинах з одним із місцевий підприємств, де отримував заробітню плату.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт слідчі, за процесуального керівництва Дрогобицької місцевої прокуратури, скерували на розгляд суду.

За скоєне зловмиснику загрожує покарання - штраф від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ