Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Мессі обрано найкращим плеймейкером 2015 року

Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) оголосила нападника каталонської "Барселони" Ліонеля Мессі переможцем в номінації "Найкращий плеймейкер 2015 року", передає УНН з посиланням на сайт федерації.

У голосуванні за підсумками 2015 року 28-річний гравець збірної Аргентини та "Барселони" випередив одноклубника Андреса Іньєсту, а замкнув трійку кращих італієць Андреа Пірло, який виступає нині за "Нью-Йорк Сіті".

Також до десятки кращих увійшли: Еден Азар ("Челсі"), Кевін Де Брюйне ("Манчестер Сіті"), Яя Туре ("Манчестер Сіті"),Тоні Кроос, Лука Модрич, Хамес Родрігес (усі з "Реалу") та Хав'єр Пасторе ("ПСЖ").

Крім того, у номінації "Найкращий тренер" перемогу святкував наставник "Барселони" Луїс Енріке, а італієць Нікола Ріццолі другий рік поспіль став кращим арбітром.

Нагадаємо, що попереднім тріумфатором серед плеймейкерів був німець Т.Кроос. До 2014 року шість разів поспіль кращими в цій номінації визнавалися хавбеки "Барселони" - Хаві (2008-2011) і Андрес Іньєста (2012-2013).

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ