Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

"Мінера" мосту Метро відправили до психіатричного закладу

Підозрюваного Олексія Белька, який у вересні 2019 року погрожував підірвати міст Метро у столиці, відправили до психіатричного закладу.

Про це hromadske розповіла речниця прокуратури Києва Надія Максимець,

Вона уточнила, що Белька перевели у спеціалізований медзаклад минулого тижня після того, як потребу такого лікування показала експертиза.

«Сьогодні відкрили матеріали провадження стороні захисту і найближчими днями плануємо скерувати до суду клопотання про застосування відносно чоловіка примусових заходів медичного характеру», — додала речниця прокуратури.

Нагадаємо, 20 січня 2020-го Дніпровський райсуд Києва змінив запобіжний захід підозрюваному Олексію Бельку.

Нагадаємо, що вдень 18 вересня на мосту Метро в Києві чоловік на кабріолеті заблокував рух і почав погрожувати підірвати авто. Також він здійснив декілька попереджувальних пострілів. Порушником виявився був 42-річний кримчанин Олексій Белько.

Як зазначають у поліції, чоловік не висував ніяких вимог, правоохоронці намагалися зв'язатися з ним, для чого відправили йому телефон чи рацію. Проте «зв'язних думок» він не міг висловити, лише вимагав поговорити зі своєю дівчиною.

За кілька годин його вдалося затримати. Спершу проти чоловіка порушили справу за фактом «підготовки та здійснення терористичного акту», однак пізніше перекваліфікували на «хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї» та «неправдиве повідомлення про замінування, яке спричинило тяжкі наслідки». У разі доведення вини йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Міністерка у справах ветеранів Оксана Коляда після спілкування із затриманим повідомила, що чоловік насправді не мав наміру підривати міст і просто хотів привернути увагу до себе. Правоохоронці не виявили у нього вибухівки. Зі зброї нього була карабін і помпова рушниця.

20 вересня Дніпровський районний суд Києва обрав Бельку запобіжний захід. Його взяли під варту на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 288 тисяч. Заставу за чоловіка ніхто не вніс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ