Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Місія ООН на Донбасі матиме сенс за певних умов - Полторак

Миротворча місія ООН на Донбасі матиме сенс, якщо її наслідком буде роззброєння незаконних збройних формувань, дозволить знову повністю контролювати українсько-російський кордон, зупинить інфільтрацію російських військ та озброєння на окуповану територію. Про це розповів міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю "Урядовому кур'єру", передає УНН.

"Говорячи про потенційний вплив місії ООН на перебіг конфлікту, варто зауважити, що ще не відома кінцева конфігурація контингенту в жодному з її компонентів. Але ця місія тільки тоді матиме сенс, якщо матиме наслідком роззброєння незаконних збройних формувань, взяття під контроль 400-кілометрової ділянки українсько-російського кордону, зупинить інфільтрацію російських військ та озброєння на окуповану територію. Тоді вже можна буде говорити про повноцінні адекватні політичні процеси та реінтеграцію Донецька і Луганська", - сказав Полторак.

Він наголосив на тому, що у миротворчому процесі не можуть брати участь представники країни-агресора. "Тобто нам критично важливо, щоб Росію не було залучено до складу миротворчої місії", - додав міністр.

При цьому Полторак зауважив, що найбільш логічним є політико-дипломатичний мирний вихід із ситуації на Донбасі, але в України "немає альтернативи, крім як одночасно зміцнювати Збройні сили".

"Причому настільки, щоб вони були готові не лише до оборони, а й до визволення окупованих територій, на що наше військо має право і ніколи його не втрачало", - підкреслив очільник українського оборонного відомства.

Нагадаємо, Полторак заявив, що американські переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin будуть в України вчасно, коли все буде готове для цього.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ