Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день миротворців ООН

29 травня весь світ відзначає Міжнародний день миротворців Організації Об’єднаних Націй.

Про це інформує Генштаб ЗСУ.

У грудні 2002 року на 57-й сесії Генеральної Асамблеї ООН була одностайно схвалена внесена делегацією України резолюція, якою 29 травня було проголошено Міжнародним днем миротворців ООН.

Україна як одна із країн-засновниць ООН продовжує брати активну участь у діяльності організації. Військовослужбовці Збройних Сил України у складі міжнародних операцій з підтримання миру та безпеки гарантують надійних захист цивільного населення у “гарячих точках” світу і зміцнюють міжнародний авторитет нашої держави.

Під проводом ООН надскладні завдання виконує 18-й окремий вертолітний загін Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго, а це 246 наших військовослужбовців. Національний персонал (всього 36 осіб) у складі місій ООН підтримує мир і безпеку у таких країнах, як Демократична Республіка Конго, Кіпр, Косово, Молдова (Придністров’я), Малі, Республіка Південний Судан та провінція Аб’єй.

З часів незалежності понад 42000 військовослужбовців Збройних Сил України взяли участь у понад 25 миротворчих операціях під егідою ООН.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ