Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Мода для перемоги: у Львові дизайнери презентували колекції на підтримку ЗСУ

Учора, 15 листопада, у Львові відбувся Мистецький фестиваль «Спадщина. 5-й елемент», присвячений популяризації української культурної спадщини.

Організаторами заходу виступили Всеукраїнський проєкт «Битва модельєрів», Львівський фаховий коледж індустрії моди КНУТД, УДЮМК Галицького району ЛМТГ та ГО «Арекет».

У рамках фестивалю відбулися:

  • Дефіле колекцій одягу з елементами петриківського розпису - української народної творчості, внесеної до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
  • Презентація "Орьнек - кримськотатарський орнамент та знання про нього" - ще одного елементу світової спадщини ЮНЕСКО.
  • Показ колекцій одягу гуртківців УДЮМК Галицького району ЛМТГ.
  • Нагородження переможців Всеукраїнського проєкту "Битва модельєрів-2023".
  • Дефіле студентських колекцій Львівського коледжу індустрії моди КНУТД.
  • Презентація колекції тактичного одягу від українського дизайнера Олени Гусєвої (бренд Miligus).
  • Виступи творчих колективів Львівського коледжу культури і мистецтв.
  • Покази дизайнерського одягу та народного танцю.


За словами організаторів, метою проєкту було підтримати бійців Львівського гарнізону та поранених ЗСУ, об'єднати творчих людей, популяризувати українську культуру і просувати духовну спадщину України.

Це був масштабний фестиваль, на якому львівські митці та модельєри презентували досягнення української культури, вшанували традиції та підтримали українських воїнів.

Цей фестиваль у Львові - не просто чергове мистецьке дійство. Це - справжнє свято українського духу, незламності та єднання. Саме зараз, в часи жорстокої війни, коли ворог прагне стерти Україну з лиця землі, наша культура і традиції набувають особливого значення. І саме тому подібні заходи так важливі - адже вони демонструють життєздатність і нескореність української нації. Навіть в умовах війни ми продовжуємо творити, радіти життю і дарувати красу світові. Цей фестиваль - яскравий приклад незламного духу українців. І він ще раз доводить - Україна була, є і буде!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ