Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

МВС повідомило про результати обшуку в "Укренерго"

півробітники МВС під час обшуку в офісі "Укренерго" вилучили документи, 37,8 тисячі доларів і 300 тисяч гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

Правоохоронцями вилучено документи, які підтверджують фінансово-господарську діяльність підприємств, що брали участь у державних закупівлях, печатки, комп'ютерну техніку, гроші. Обшуки проводяться за місцем роботи та проживання службових осіб ДП, а також керівників комерційних структур.

Департаментом протидії злочинності у сфері економіки МВС України здійснюється оперативне супроводження досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому Генеральною прокуратурою Україниза ч.2 ст.364, ч.5 ст.191 КК України, за фактом розкрадання службовими особами ДП НЕК «Укренерго» державних коштів шляхом організації закупівель товарів, робіт та послуг у підконтрольних підприємств за завищеними цінами.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ДП НЕК «Укренерго» упродовж 2010-2014 років, вступивши у попередню змову із керівниками комерційних структур, організовували конкурсні торги із закупівлі товарів, робіт та послуг у підконтрольних підприємствах за завищеними цінами. Розкрадені у такий спосіб державні кошти посадовцями були легалізовані та використані для власного збагачення 

05.10.2015 працівниками Департаменту ПЗСЕ МВС України за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України проводяться санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання службових осіб державного підприємства та керівників комерційних структур.

Вилучено документи, які підтверджують фінансово-господарську діяльність підприємств, що брали участь у державних закупівлях, печатки, комп'ютерну техніку, флеш накопичувачі, 37,8 тисяч доларів США, 300 тис. гривень.

Рішення щодо подальшої долі посадовців найближчим часом буде прийнято Генеральною прокуратурою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ