Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Минулого року «Галсільліс» відновив майже 400 га лісу

У 2023 році Обласне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Галсільліс» від реалізації продукції, робіт і послуг отримало 257,4 млн грн доходу (у 2022 році – 251,3 млн грн). Про це інформує пресслужба ЛОР.

З цієї суми сплачено 100,7 млн грн податків та обов’язкових платежів: до державного бюджету – 68,3 млн грн, до обласного – 32,4 млн грн.

Про це йшлося під час наради керівників дочірніх підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс» за підсумками роботи в 2023 році за участю в.о. голови Львівської обласної ради Юрія Холода, керівника управління майном спільної власності Львівської обласної ради Андрія Білоуса, депутата Львівської обласної ради Захара Миляника.

Юрій Холод звернув увагу лісівників на фінансово-господарські показники діяльності підприємств, які виконані не в повному обсязі, зокрема щодо реалізації заготовленої лісопродукції.

«Ефективна робота «Галсільлісу» - це збільшення надходжень до обласного бюджету, з якого фінансуються, наприклад, соціальна галузь, галузь освіти, надається підтримка Збройним Силам України. Тому ставимо амбітні завдання на 2024 рік, зокрема, збільшення кількості реалізованої деревини, зростання відрахувань до обласного бюджету і загалом покращення якості роботи лісогосподарських підприємств. Адже є деякі дочірні підприємства, які не мають зараз можливості виплачувати заробітну плату та робити інші видатки. Тому будемо пропонувати тимчасовій контрольній комісії Львівської обласної ради з вивчення питання щодо реорганізації окремих дочірніх лісогосподарських підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс» опрацювати ситуацію, яка склалася.

Загалом, на мій погляд, свою роботу «Галсільліс» виконує добре. Відзначу також важливий процес інвентаризації земель лісового фонду ОКС ЛГП «Галсільліс»», - підкреслив Юрій Холод.

За словами в.о. генерального директора «Галсільлісу» Івана Підгородецького, підприємство в 2023 році провело лісовідновлення на площі 385,2 га, у тому числі створило лісових культур на площі 258,7 га. Також працівники підприємства виростили 2,2 млн саджанців хвойних та листяних порід дерев.

«Крім лісогосподарської діяльності, «Галсільліс» активно допомагає армії. Минулого року лісівники передали 41 автомобіль для потреб ЗСУ, відвантажили 2100 м куб. деревини на суму 4,2 млн грн для ЗСУ та внутрішньо переміщених осіб. 35 працівників наших підприємств воюють у складі підрозділів ЗСУ», - поінформував Іван Підгородецький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ