Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Митники-хабарники із «Смільниці» невдовзі постануть перед судом

Двоє працівників митного поста «Смільниця» Львівської митниці, яких у березні було затримано на хабарі у розмірі 25 тис. грн, вже скоро постануть перед судом. Цього тижня стане відомо, коли відбудеться перше судове засідання у Старосамбірському районному суді. Про це сьогодні, 6 липня, на брифінгу розповів військовий прокурор Львівського гарнізону Західного регіону України Владислав Савинець, інформує кореспондент Гал-інфо.

За словами Владислава Савинця, 30 червня було завершено досудове розслідування кримінального провадження за обвинуваченням начальника відділу митного оформлення та його підлеглого за ч. З ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням)

Як писало Гал-інфо, на початку березня  під час отримання "чергового хабара" затримали зміну із трьох людей митного поста "Смільниця".  Відтак, під час проведення досудового слідства усі троє митників були звільнені.

Як пояснив військовий прокурор, один із трьох затриманих фігурував лише у одному епізоді кримінальної справи, відтак, міра його покарання є пом'якшеною.

"Чоловік пішов на співпрацю із слідством та розповів про інші злочинні схеми своїх колег. Враховуючи те, що він допомагав слідству, з ним була укладена угода, яка вже є затверджена судом, також вже винесено вирок – штраф у розмірі 24 тис. грн", - розповів Владислав Савинець.

"Щодо інших двох - то це начальник відділу митного оформлення (1976 р. н.) та його підлеглий (1989 р.н.), які понад 5 років пропрацювали на митниці. Вони неодноразово і систематично вимагали хабар від підприємця, який ввозив дрібні партії побутової техніки із Республіки Польща. Загалом же митники від цього підприємця отримали близько 25 тис. грн хабара.

У ході досудового розслідування дуже здивував той факт, що указані особи дуже цинічно себе поводили, а також спеціально затримували досудове слідство, нібито перебуваючи на лікарняному. Станом на сьогодні обвинувачені внесли заставу по 116 тис. грн і зараз перебувають вдома", - зазначив військовий прокурор.

За його словами, українець, який давав хабар, віз із Польщі товари цілком законно, але митники задля швидшого проходження усіх митних процедур вимагали хабарі.

"Позиція прокуратури буде принциповою у суді, і будемо сподіватися, що суд теж буде справедливим при обранні їм міри покарання", - додав Владислав Савинець.

Довідка.

Санкція ч. З ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Відео надане військовою прокуратурою Львівського гарнізону Західного регіону України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ