Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: На аукціоні продадуть годинник російського емігранта, який потонув на Титаніку
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На аукціоні продадуть годинник російського емігранта, який потонув на "Титаніку"

Фото: Daily Mail.
Фото: Daily Mail.
Фото: Daily Mail.
Фото: Daily Mail.
Фото: Daily Mail.
Фото: Daily Mail.
Фото: Daily Mail.
Фото: Daily Mail.
1/4
Кишеньковий годинник емігранта з Російської імперії Сіная Кантора продадуть на аукціоні за $20 тис. Чоловік потонув разом з ним у віці 34 років на "Титаніку" 1912-го.

Швейцарський годинник виготовлений зі срібла і міді 106 років тому. Має відкритий циферблат. Його виставили на продаж у техаському місті Даллас, повідомила Gazeta.ua з посиланням на Daily Mail.

Годинниковий механізм поржавів через перебування у воді. Але на дисплеї досі видно цифри, написані на івриті. На задній частині видно зображення Мойсея, який тримає десять заповідей.

"Це недорогий посріблений годинник на ланцюжку", - сказав Дон Акерман, представник аукціонного дому Heritage Auctions. Його організація разом із American & Political Auction проведе торги.

"Хлопець, вочевидь, не мав грошей на щось дороге. Купив річ, яка підкреслювала його єврейське походження. Ціни додає історична подія, пов'язана із годинником", - вважає експерт.

Сінай був родом із російського Вітебська. Тікав до США, аби розпочати нове життя із Міріам, 24 роки. Пара заплатила £26 за квиток другого класу. Планували дістатися до Бронкса у Нью-Йорку та навчатися стоматології та медицині. Сінай планував заробляти на життя, продаючи хутро.

Міріам вижила - її спустили у першій шлюпці із жінками та дітьми. Під час 8-денної операції виловили речі чоловіка - російський паспорт, записну книжку, гроші, гаманці, срібний годинник, телескоп та штопор.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ