Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На "Азовсталі" загинув військовий медик зі Львівщини Іван Штокало

У Маріуполі, на "Азовсталі", загинув 28-річний військовий медик з смт Поморяни, що на Львівщині. У чоловіка влучила куля снайпера, коли він намагався врятувати пораненого товариша.
Іван Штокало, фото - пресслужба Поморянської територіальної громади

Про це повідомили у пресслужбі Поморянської територіальної громади, - передає Суспільне.

Іван Штокало родом з села Поморяни. Після закінчення школи юнак вступив до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. В університетські роки долучився до полку "Азов".

"Грудень 2014 року, коли Іван вступив до лав "азовців", ще навіть не закінчивши університету, змінив його життя зі звичного, мирного на тривожне, сповнене небезпек, воєнне. Іван став військовим медиком у зоні АТО, був у гарячих точках, де велися запеклі бої, та допомагав рятувати життя наших бійців", - йдеться у повідомленні.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України Іван Штокало із позивним "Скар" разом з полком "Азов" став на захист країни.

"Азовці стали його другою сім’єю. За кілька днів до своєї загибелі Іванові судилося пережити біль втрати найближчого бойового товариша — водія швидкої медичної допомоги. Іван загинув у героїчному Маріуполі на “Азовсталі” від кулі російського снайпера. Тоді він намагався врятувати життя пораненого бійця, до кінця виконуючи свій професійний та моральний обов’язок. Вічна пам’ять і слава українському воїну-медику, який захищав рідну Україну і кожного з нас!", — додають у пресслужбі громади.

Сьогодні, 16 травня, о 09:00 у церкві Пресвятої Трійці смт. Поморяни провели заупокійну молитву за загиблим Героєм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ