Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Буковині прикордонники вилучили дві автівки - через контрабанду сигарет

Співробітники Держприкордонслужби протягом добу запобігли декільком спробам незаконного переміщення контрабанди тютюнової продукції до сусідньої Румунії. Зазначимо, що у двох випадках через майже 600 пачок сигарет «горе-бізнесмени» позбулися транспортних засобів на 800 тисяч гривень. Повідомили в Держприкордонслужбі.

Дві вантажівки, водії яких спробували приховано перевезти куриво через кордон, було вилучено в пункті пропуску «Порубне». Спочатку 40-річний білорус, який керував вантажівкою «МАН», викликав підозру в охоронців кордону, які оглядали автомобіль за допомогою службового собаки. Під час поглибленого прикордонно-митного огляду транспортного засобу спільна група виявила 245 пачок сигарет, які водій переховував під пасажирським сидінням кабіни автомобіля. Разом із сигаретами було вилучено і вантажівку, оцінену у 500 тисяч гривень.

Згодом того ж дня подібну «оборудку» спробував провернути уже 50-річний  «бізнесмен» із Буковини. І в цьому випадку собака Рокі, який натренований на пошук тютюнових виробів, допоміг прикордонникам виявити прихований товар. Свої сигарети водій вантажівки «ДАФ» заховав у порожнині фільтра та в порожнині між кабіною та двигуном. Крім сигарет, у водія вилучили і транспортний засіб, який оцінено у 300 тисяч гривень.

За спробу приховано провезти куриво до Румунії на обох порушників складені адміністративні протоколи, а автівки вилучено встановленим порядком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ