Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Буковині судитимуть нападника на громадських активістів

Чернівецька місцева прокуратура затвердила та передала до суду обвинувальний акт відносно 32-річного мешканця Чернівців, який побив двох журналістів. Про це інформує 8 жовтня прес-служба прокуратури Чернівецької області

Чоловіку інкримінують умисне заподіяння журналісту легких тілесних ушкоджень у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності.

Досудове розслідування встановило, що 7 та 9 березня 2018 року обвинувачений спільно із невстановленими слідством особами, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження, умисно скоїв напад на двох активістів та кореспондентів Чернівецького обласного відокремленого підрозділу "Стоп Корупції".

Обвинувальний акт за вказаними фактами направлений для розгляду до Шевченківського районного суду Чернівців.

Місцеве видання "Молодий буковинець" нагадує, що 7 березня в Чернівцях було скоєно напад на представника "Стоп Корупції" Валерія Аіріні.

Через два дні невідомі зловмисники побили його колегу по організації Миколу Петіченка.

"Стоп корупції" позиціонує себе як "громадська організація, яка поєднує розслідувальну журналістику, юридичну підтримку та правовий захист громадян від корупційних дій посадовців".

ГО спочатку існувала на Київщині, а пізніше розширила свою діяльність в регіонах. Зокрема, у Харкові, Львові, Чернівцях та Дніпрі.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ