Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Чернігівщині спіймали прикордонника під час одержання хабара

Учора, 26 березня, в рамках кримінального провадження, з класифікацією готування до злочину, на гарячому затримано інспектора Чернігівського прикордонного загону Державної прикордонної служби України. Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби України.

Затримання хабарника проводилось співробітниками Управління внутрішньої та власної безпеки Адміністрації Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом військової прокуратури Центрального регіону України.

Через посередника військовослужбовець отримав від громадянина України частину неправомірної грошової вигоди у розмірі 2800 гривень. Кошти він узяв за сприяння у працевлаштуванні вказаного громадянина на військову службу до прикордонного загону. Загальна сума неправомірної вигоди, яку зловмисник мав намір отримати за свої «послуги» складала 10 тисяч гривень. Для отримання коштів військовослужбовець залучив посередника – громадянина України.

Наразі стосовно порушника складено протокол про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України та  клопотання до суду про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Тривають невідкладні слідчі дії.

Відмітимо, що підрозділи внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби України активно протидіють спробам протиправних дій з боку військовослужбовців відомства. Вже неодноразово викривалися подібні випадки незаконного «сприяння» у працевлаштуванні. Наголосимо, що позиція Держприкордонслужби і надалі буде безкомпромісною до будь-яких корупційних проявів і зловживань, а курс на подолання корупції залишається незмінним.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ