Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Чернігівщині затриманий агент ФСБ РФ, який стежив за прикордонниками

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали в Чернігівській області місцевого жителя, який був завербований представниками Федеральної служби безпеки Російської Федерації (ФСБ РФ) і збирав інформацію про українські блокпости, озброєння та особистий склад прикордонних частин. Про це в понеділок, 21 березня, повідомила прес-служба СБУ.

«Служба безпеки України затримала мешканця одного з населених пунктів Чернігівщини, який за завданням ФСБ збирав інформацію про розташування блокпостів, озброєння та кількість особового складу прикордонних частин», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, затриманого під час перебування в Росії звинували у порушенні правил перебування на території РФ. Після чого, його під загрозою депортації завербувала ФСБ.

«Виконуючи завдання російських кураторів, агент здійснив приховану відеозйомку прикордонного контрольного посту, будівель, кількох інженерних об’єктів, особового складу військовослужбовців та транспорту Чернігівського прикордонного загону», – уточнили в СБУ.



Отримані дані правопорушник повинен був передати представникам спецслужб РФ під час поїздки до Росії.

Наразі чоловіку оголошено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Також триває досудове розслідування.

Як повідомляв НБН, раніше у Чернігівській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали торговця боєприпасами з району антитерористичної операції (АТО), у нього було вилучено набої до автомата Калашникова (АК), гранати і обріз.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ