Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На дні Чорного моря знайшли давньогрецький корабель
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На дні Чорного моря знайшли давньогрецький корабель

На дні Чорного моря поблизу узбережжя у Миколаївській області археологи знайшли давньогрецький корабель, якому понад 2,5 тисяч років.
Фото - Громадське радіо.

Про це у коментарі Громадському радіо розповів начальник чорноморської міжнародної підводної археологічної експедиції В’ячеслав Герасимов.

«Це судно одне з найбільш древніх, що відомі у північному Причорномор’ї. Судно належало древньогрецьким мореплавцям V століття до нашої ери — періоду колонізації північного Причорномор’я, коли з’явилися перші поселення Борисфен та Ольвія», — розповів Герасимов.

Корабель знайшли під час спільної експедиції інституту археології НАН України та Варшавського інституту археології, яка триває з початку серпня до кінця вересня. В експедиції беруть участь студенти з Києва та Варшави.

Знахідки шукають на місці колишніх можливих торгових шляхів та за згадками древніх авторів. Що робити зі знайденим судном, науковці вирішать після детальнішого вивчення корабля.

«Піднімати без певних умов для консервації і зберігання не можна, бо дерево, яке пролежало понад 2 тисяч років під водою, може розсипатися», — пояснив Герасимов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ