Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Волинь

На Донбасі поранено трьох українських військових

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів із ПТРК, озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

2 обстріли позицій українських захисників російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":

неподалік Шумів – з протитанкового ракетного комплексу;
біля Кіндрашівки-Нової – з підствольних гранатометів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник також здійснив 2 обстріли по укріпленнях Об'єднаних сил:

біля Водяного – з гармат БМП-1 та автоматичних гранатометів;
неподалік Невельського – з великокаліберних кулеметів.

Сьогодні, 21 листопада, бойові травми внаслідок обстрілів отримали 3 військовослужбовця зі складу Об'єднаних сил.

На ділянці розведення №1 (Станиця Луганська) проводяться роботи з упорядкування прилеглої до відновленого мосту території. Зокрема, посів трави та демонтаж будівельних споруд.

Тривають заходи на ділянці розведення №2, у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області, щодо демонтажу заявлених фортифікаційних споруд. Сьогодні проходило упорядкування території навколо демонтованих раніше укріплень.

На ділянці розведення №3, в районі населеного пунктів Богданівка Донецької області сьогодні, о 12.00, розпочалися заходи з демонтажу фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення. Розібрано 2 бліндажі та вилучено 3 вибухонебезпечних предмети.

Підсумки за минулу добу

20 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Талаківка, Гладосове, Південне, Новотошківське, Мар'їнка, Березове та Пищевик.

Минулої доби, поранень внаслідок обстрілів зазнали 7 військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 3 грабежі, 10 крадіжок, 1 факт незаконного обігу вогнепальної зброї та 12 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 21376 осіб та 2361 транспортний засіб. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 22085 осіб та 2441 транспортний засіб.

В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 48 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ