Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донбасі затримали посередника з обміну полоненими Володимира Рубана

На лінії розмежування на Донбасі затримали керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана. Про це повідомив на Facebook волонтер Мирослав Гай пізно ввечері в четвер, 8 березня, - DW.

За даними волонтера, прикордонники затримали очільника "Офіцерського корпусу" вранці 8 березня на контрольно-пропускному пункті "Майорськ". Він нібито намагався перевезти арсенал зброї з непідконтрольної Києву території. Затриманого передали СБУ, повідомив волонтер. Українські ЗМІ повідомили, що 8 березня за місцем проживання дружини Рубана провели обшук. 

У коментарях до цього посту генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив затримання. "Ніяких звільнень не буде. І це не випадкове затримання", - написав він. На запитання одного з користувачів, куди везли зброю, Луценко повідомив, що на підконтрольну Києву територію України.

Володимир Рубан вважається близьким до лідера організації "Український вибір" Віктора Медведчука, який за дорученням президента України Петра Порошенка опікується питаннями обміну полоненими між Україною та невизнаними утвореннями "ДНР" і "ЛНР". 

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ