Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росіяни неохоче повертають з полону оборонців Маріуполя і застосовують до них тортури

Росіяни дуже неохоче повертають з полону оборонців Маріуполя і застосовують до них тортури та катування.

Про це повідомив уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець під час брифінгу у Миколаєві, пише Укрінформ.

«Мушу визнати, що росіяни дуже неохоче повертають з полону оборонців Маріуполя. Якщо спочатку ми бачили, як вони застосовували публічні судилища стосовно представників Нацгвардії, то нині щось подібне вони роблять з полоненими 36 бригади морської піхоти. Вони їх зібрали в одну виправну колонію, де максимально погані умови перебування, багато хто піддається тортурам, нашим морпіхам присуджують величезні тюремні терміни», - наголосив Лубінець.

Він зазначив, що його команда продовжує робити все можливе для звільнення наших військовослужбовців, постійно залучає нових міжнародних партнерів.

Як зазначає видання, за словами уповноваженого, поки що кількість українських бійців у полоні РФ більша, аніж росіян у нас, але ситуація різко змінюється на нашу користь, в України є великий банк обміну.

«Ми вже наповнюємо третій табір для російських військовополонених і приступили до ремонту четвертого. Тому якби росіяни хотіли, то ми б уже давно повернули усіх наших людей. Але цього не відбувається виключно через негативну позицію РФ», - наголосив Лубінець.

Він також звернув увагу на те, що пріоритетними напрямками щодо повернення військовополонених з РФ є важкопоранені та жінки.

«Пріоритетними щодо повернення військовополонених з РФ для мене є два критерії, зафіксовані Женевською конвенцією. Перше, це важкопоранені, друге – жінки. Наразі нам вдалося повернути 198 жінок, але ще понад 400 залишаються у російському полоні», - зазначив омбудсмен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ