Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На фронті за добу сталося 51 боєзіткнення — Генштаб

Протягом доби 29 січня відбулось 51 бойове зіткнення з армією рф у зоні бойових дій. Також Росія обстрілювала населені пункти України із різного озброєння. Серед цивільних є загиблі та поранені. Пошкоджено цивільну інфраструктуру.
Фото - Генштаб ЗСУ

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ ввечері 29 січня.

Управління каже, що армія РФ активно застосовує авіацію та FPV-квадрокоптери, проводить штурми за підтримки бронетехніки. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Росіяни завдали 6 ударів С-300 по цивільній інфраструктурі Мирнограда на Донеччині та Музиківки на Херсонщині. Також армія РФ завдав 64 авіаційних ударів, здійснив 45 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах. Унаслідок цих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, школа та інша цивільна інфраструктура.

Ситуація за напрямками

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Окремі підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, ведуть диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілюють населені пункти з території Росії, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону. Росіяни завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Великий Бурлук та Хатнє Харківської області. Також обстріляли з артилерії та мінометів близько 40 населених пунктів, серед яких Карповичі, Грем’яч Чернігівської області; Попівка, Степок, Грабовське Сумської області; Гур’їв Козачок, Огірцеве Харківської області.

На Куп’янському ЗСУ відбили 7 атак біля Синьківки та на схід від Піщаного Харківської області, де армія Росії без успіху намагалася прорвати оборону. Росіяни били з авіації в районах Петропавлівки, Берестового Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області та Кривошиївка Луганської області.

На Лиманському напрямку українська армія відбила 4 атаки в районах Серебрянського лісництва Луганщини та Тернів Донеччини, де росіяни пробували прорвати оборону. Армія РФ завдала авіаційних ударів в районах Новоєгорівки, Білогорівки, Серебрянського лісництва Луганської області та Роздолівки Донецької області. Крім того, обстріляла з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка, Серебрянське лісництво Луганської області та Серебрянка, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 3 атаки неподалік Іванівського Донецької області, де російська армія намагалася покращити тактичне положення. Противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Часів Яр, Кліщіївка, Нью-Йорк на Донеччині. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Григорівка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка Донецької області.

На Авдіївському ЗСУ відбили 8 атак неподалік Новобахмутівки, Авдіївки та ще 5 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області, де росіяни намагалися прорвати оборону українців. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Новобахмутівка, Бердичі, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога біля Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки на Донеччині. Тут російські окупанти 6 разів безуспішно намагалися покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем були Красногорівка, Георгіївка, Максимільянівка, Побєда, Парасковіївка, Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку Сили оборони України відбили атаку ворога поблизу Золотої Ниви Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку відбито атаку росіян на північ від Приютного. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Левадне, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Роботине Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Херсон, Новокаїри, Садове, Придніпровське Херсонської області. Також росіяни обстріляли з РСЗВ населені пункти Республіканець, Кринки, Іванівка Херсонської області.

Крім того, росіяни досі пробують вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра — було 7 спроб штурму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ