Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На гала-концерті фестивалю "Сурми звитяги" Дрогобич хоче показати "Янголів України"

70 танцюристів та спортсменів із Дрогобича зараз готують хореографічно-театралізоване дійство «Янголи України», яке планують продемонструвати під час гала-концерту ХХ фестивалю патріотичної пісні «Сурми звитяги», який відбудеться на сцені Львівської опери. Про це розповів режисер-постановник дійства, головний хореограф Львівського обласного академічного театру імені Юрія Дрогобича Сергій Дмитрієв.

Він зазначив, що композиція несе у собі символіку єдності, і має стати своєрідним подарунком до ювілею фестивалю «Сурми звитяги».

Втім і сама композиція має стати продуктом спільної праці народного танцювального колективу «Viva» та зразкового колективу сучасного танцю «Радість» із Дрогобича та учнів Дрогобицької дитячо-юнацької школи імені Боберського, які вивчають акробатику, ушу та кік-боксінг. До постановки долучились актори Львівського академічного театру імені Юрія Дрогобича Ірина Шевчук та Володимир Левицький, які читатимуть вірші дрогобицької поетиси Наталі Янушкевич (Сойкіної). Також до підготовки долучені і тренери Дрогобицької дитячо-юнацької спортивної школи, які готують своїх вихованців, а сама спортшкола надала свій спортзал для підготовки.

Дійство має вразити глядачів своїм розмахом – адже триватиме воно 9 хвилин. Варто зауважити, що такі масштабні проекти дрогобичани під керівництвом Сергія Дмитрієва роблять не вперше – в рамках попередніх фестивалів вони вже 4 рази отримували перші місця.

Цього року Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль патріотичного мистецтва «Сурми звитяги» відзначає свій ювілей – 20 років. Фестиваль розпочинається з конкурсів, які відбуваються на рівні шкіл та позашкільних закладів. У рамках фестивалю відбувається ряд конкурсів, зокрема на найкращу живописну композицію, графічну композицію, листівку, декоративно-тематичну композицію; конкурс на найкращу героїко-патріотичну хореографічну композицію; конкурс авторської пісні; художнє читання; літературно-музичні композиції.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ