Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На хабарі затримано службовця Західного міжрегіонального управління Держпраці

На хабарі затримано службовця Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та його спільника. Про це повідомили в Львівській обласній прокуратурі.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику одного із відділів Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). А також повідомлено про підозру його спільнику, 64-річному мешканцю Львівщини, йому інкримінують пособництво у вимаганні та одержанні неправовірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, службовець вимагав неправомірну вигоду від приватного підприємства за реєстрацію декларації відповідності матеріально-технічної бази з питань охорони праці вимогам законодавству.

За 8 000 грн він обіцяв не створювати штучних перешкод у їх реєстрації.

Хабар начальник відділу отримував через посередника, колишнього колегу.

Підозрюваних затримали в порядку ст. 208 КПК України, після отримання неправомірної вигоди.

Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів, а також щодо відсторонення службової особи від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР у місті Львові за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ