Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

На Харківщині правоохоронці оголосили підозру рашистському поліцаю

Після звільнення військовослужбовцями ЗСУ Куп’янського району від окупантів, чоловік втік

Фото: Depositphotos

На Харківщині правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який з червня по вересень 2022 року добровільно обіймав посаду в окупаційній «поліції» на тимчасово окупованій території Куп’янського району.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Перебуваючи на посаді, 51-річний чоловік виконував обов’язки з охорони громадського порядку на території Куп’янська, готував та надавав відповіді на звернення громадян в незаконному правоохоронному органі.

Після звільнення військовослужбовцями ЗСУ Куп’янського району від окупантів, чоловік втік.

Слідчі відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту СУ ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури й оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Національної поліції України повідомили зловмиснику про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ