Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Харківщині затримали українця з паспортом "ДНР"

Учора, 2 лютого, в пункті пропуску ʺГоптівкаʺ чоловік 1998 року народження, який пішки прямував з РФ в Україну, на контроль пред’явив паспорт ʺДНРʺ. Про це інформує прес-служба Держприкордонслужби.
Фото: Держприкордонслужба

Документ фейкової ʺреспублікиʺ прикордонники одразу вилучили.

З’ясувалося, що юнак є громадянином України (із собою мав українське свідоцтво про народження), мешканцем Донецька та навчається в одному з вишів у Москві. Державний кордон України він перетинав лишень для того, щоб одразу повернутися назад, адже термін перебування на території РФ для жителів окупованих Росією районів Донецької та Луганської областей обмежений.

Нагадуємо, що Постановою Кабміну України від 17 липня 2019 р. № 815 затверджено механізм в’їзду осіб та транспортних засобів на ТОТ у Донецькій та Луганській областях та виїзд з таких територій. Зокрема в п. 6 цієї Постанови зазначено, що виїзду з ТОТУ здійснюється тільки через контрольні пункти в’їзду/виїзду.

За спробу незаконного перетину кордону та порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України на молодого донеччанина складено адмінпротокол. Міру покарання йому визначить суд.

Інший чоловік – громадянин Росії 1995 року народження також пішки через ʺГоптівкуʺ прямував в Україну. Під час проходження паспортного контролю іноземець запропонував прикордонникам 5 тис. рублів за безперешкодний перетин державного кордону України.

Співробітники прикордонного відомства від неправомірної вигоди категорично відмовились. А за пропозицію хабара до компетентних правоохоронних органів направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 ККУ. Іноземцю відмовлено у в’їзді в Україну. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, львів’янин намагався ввезти в Україну коштовні ґаджети.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ