Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Херсонщині поліція спіймала на хабарі посадовців водного господарства

Посадовці водного господарства вимагали неправомірну вигоду з підприємців, вони погрожували останнім відключити засіяні врожаєм поля від поливу, - повідомив Департамент захисту економіки Національної поліції України.

У межах провадження, поліцейські викрили та задокументували двох посадовців одного з управлінь водного господарства Херсонської області на хабарництві. Вони налагодили злочинну схему, за якою приватні підприємці, що займаються вирощуванням сільгосппродукції, сплачували їм гроші. Схема полягала в наступному: за певну "винагороду" підприємці отримували так званий дозвіл на зрошення полів з врожаєм. У разі відмови - фігуранти кримінального провадження погрожували відключити їх від поливу.

Так, оперативники Управління захисту економіки в Херсонській області Нацполіції та слідчі Головного управління обласної поліції встановили, що до протиправної діяльності причетні начальник одного з регіональних управлінь водного господарства та начальник відділу даної установи. 11 тисяч гривень хабара вимагали останні від підприємця за не відключення від поливу та подальше зрошування 8 гектар засіяного врожаєм поля.

На теперішній час у кабінетах фігурантів справи проводяться обшуки. Вирішується питання щодо затримання посадовців держустанови в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Санкція статті 368 КК України, за якою відкрито кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ